Spor

Hollandalı bisikletçi Van Vleuten, Tokyo Olimpiyatları kadınlar bireysel zamana karşı yarışında altın madalya kazandı

Hollandalı bisikletçi Annemiek Van Vleuten, Çarşamba günü Tokyo 2020'de gerçekleştirilen kadınlar bireysel zamana karşı yarışında altın madalya kazandı. Tüm kontrol noktaların...

Abone Ol

Hollandalı bisikletçi Annemiek Van Vleuten, Çarşamba günü Tokyo 2020'de gerçekleştirilen kadınlar bireysel zamana karşı yarışında altın madalya kazandı. Tüm kontrol noktalarından en hızlı geçen isim olan Van Vleuten, yarışı 30 dakika ve 13,49 saniyede tamamlayarak ilk Olimpiyat altın madalyasına uzandı. Van Vleuten, başarısının takım çalışmasından kaynaklandığına inanıyor.

Bireysel zamana karşı (ITT) yarışında iki kez dünya şampiyonu olan sporcu, "Başarım buradan çok öncesinde başlıyor. Doğru takım ile doğru malzemeyi seçmek ve Hollanda milli takımının teknisyeni ile birlikte oldukça sıkı şekilde çalışmak. Özellikle teknisyenimizin de milli takımla birlikte doğru malzemeyi seçerek ve birçok aerodinamik test yaparak bu zaferde büyük rol oynadığını söyleyebilirim" diye konuştu. The gold is Van Vleuten's second medal of Tokyo 2020, after her silver in the road race Sunday.

Kadınlar bireysel zamana karşı yarışında bitiş çizgisini geçen Van Vleuten kutlama yapıyor. (Fotoğraf: He Changshan/Xinhua)

Van Vleuten, "Yol yarışından sonra kondisyonumun gerçekten iyi olduğunu biliyordum ve kimse buna inanmadı. Performansım dışında bir sürü başka şey hakkında konuşuyorlardı. Ancak ben içimden hazırlıklarımın en uygun ve yüksek düzeyde olduğunu biliyordum" diye ekledi.

İsviçre'den Marlen Reusser 31:09.96'lık derecesiyle gümüş madalyayı alırken, Van Vleuten'in takım arkadaşı Anna van der Breggen de 31:15.12'lik süresiyle bronz madalyaya uzandı. "Bu çılgınlık, sadece çılgınlık" yorumunda bulunan Reusser, "İlk başta dördüncü olduğumu sandım. Sonra üçüncü ve sonra da ikinci. Bana yarışacak daha fazla yol verseniz birinci olurdum" dedi.

Yarış öncesi favori isimlerden biri olan Amerikalı bisikletçi Chloe Dygert ise yarışı iki dakikadan fazla uzatarak yedinci sırada tamamladı. Kitlesel bir şekilde başlayan yol yarışlarının aksine, bireysel zamana karşı yarışlarda atletler teker teker ve zamana karşı yarışıyor. 22,1 kilometrelik bir parkurda gerçekleştirilen kadınlar bireysel zamana karşı yarışına toplamda 25 bisikletçi katıldı.