Ouwehands Hayvanat Bahçesi, "Yakın bir zamanda, anne Wu Wen ve Fang Xing'i bir sağlık kontrolü yapmak için kısa bir süreliğine ayırabildik" dedi.

Hollanda'nın orta bölgesindeki Rhenen kentindeki hayvanat bahçesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ouwehands Hayvanat Bahçesi'nde doğan yaklaşık altı aylık panda yavrusunun erkek olduğunu duyurdu.

1 Mayıs 2020'de doğan bu panda yavrusuna Fan Xing adı verildi.

Ouwehands Hayvanat Bahçesi'nden yapılan açıklamada, "Yakın bir zamanda, anne Wu Wen ve Fan Xing'i bir sağlık kontrolü yapmak için kısa bir süreliğine ayırabildik. Bu sağlık kontrolü sırasında cinsiyeti de ayırt edebildik" denildi.

Fan Xing doğumundan bu yana annesiyle birlikte bir doğumhanede kaldı. Hayvan bakıcıları, gelişimi ve büyümesini sadece kamera görüntüleri ile takip etti. Hayvanat bahçesine göre, Ouwehands Hayvanat Bahçesi'nin ziyaretçilerinin dev panda yavrusunu görmesi uzun sürmeyecek. Muhtemelen ziyaretçiler Kasım ayının ortalarında Fan Xing'i görebilecekler.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Fan Xing, ailesi gibi Çin'e ait. Dev panda, sadece Çin'de vahşi doğada bulunan nesli tükenmekte olan bir tür. Bu türün korunması için uluslararası bir üreme programı kuruldu ve Ouwehands Hayvanat Bahçesi'ndeki pandalar bu programın bir parçası.

Çin ile yapılan anlaşmaya göre, Fan Xing dört yıl boyunca Hollanda'da kalacak. Bundan sonra ise üreme programına katkıda bulunmaya devam etmek için Çin'e gidecek.

Editör: İRFAN KARSLI