Dünya Denizcilik Konseyi: Denize düşen binlerce konteyner tehlike saçıyor Dünya Denizcilik Konseyi: Denize düşen binlerce konteyner tehlike saçıyor

BEYRUT, 25 Haziran (Xinhua) -- Lübnanlı yetkililer, İngiliz Telegraph gazetesinin Hizbullah'ın Beyrut Havalimanı'nda silah depoladığını iddia etmesinden bir gün sonra, diplomatlar ve medya kuruluşlarının havalimanını incelemesi için tur düzenledi. Telegraph gazetesi Pazar günü yayımladığı bir makalede "muhbirlerin", "Beyrut'taki ana sivil havalimanında Hizbullah'ın İran'dan gelen büyük miktarda silah, füze ve patlayıcıyı depoladığı" yönündeki ifadelerine yer vermişti.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın (NNA) bildirdiğine göre, aralarında Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ve Enformasyon Bakanı Ziyad Mekari'nin de bulunduğu yetkililer Pazartesi günü büyükelçiler ve gazetecilerle birlikte havalimanındaki kargo ve gümrük binalarını gezdi. "Havalimanı tüm Lübnanlıları ilgilendiren bir kamu tesisi olup, Lübnan'ın imajını yansıtmaktadır" diyen Mekari, Telegraph gazetesindeki makalenin havalimanındaki gidiş ve geliş faaliyetlerini etkilemediğini söyledi.

Turun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamiye ise büyükelçilerin havalimanında alınan tüm güvenlik önlemlerini kontrol ettiğini belirterek, "Telegraph gazetesinin haberi Beyrut Havalimanı'nın itibarını zedeliyor. Buna karşı dava açacağız" dedi. İsrail daha önce Hizbullah'ı havalimanı yakınlarındaki çeşitli noktalarda silah depolamakla suçlamış, ancak Hizbullah bu suçlamaları reddetmişti. Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırıları desteklemek amacıyla Hizbullah'ın 8 Ekim'de İsrail'e onlarca roket atması ve İsrail'in de Lübnan'ın güneydoğusuna ağır topçu ateşi açarak karşılık vermesinden bu yana Lübnan-İsrail sınırında gerilim artarak devam ediyor.

Editör: Şeymanur Erbay