Xinhua

Hizbullah, İsrail'in kuzeyine hava saldırısı düzenledi

Abone Ol

BEYRUT, 26 Ekim (Xinhua) -- Hizbullah Cuma günü İsrail'in kuzeyindeki Safed şehrini ve diğer bazı yerleri hedef alan intihar dronları ve füzelerden oluşan filolarla hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Lübnanlı silahlı gruba göre hedefler arasında Ramat David Hava Üssü, Filon Hava Kuvvetleri Üssü, İsrail'in Karmiel kentinin yanı sıra Al-Manara ve Kfar Giladi kibbutzları ile Shomera moşavı bulunuyor. Örgüt ayrıca İsrail'e ait beş Merkava tankının da imha edildiğini bildirdi. Bunlardan biri Lübnan'ın güneyindeki Houla köyü yakınlarında, üçü Adaisseh'in dış mahallelerinde ve biri de İsrail'de bir kibbutz olan Misgav Am yakınlarında.

Lübnanlı askeri kaynaklar da Cuma günü Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine insansız hava araçları ve yaklaşık 150 karadan karaya füze fırlatıldığını bildirdi. Kaynaklar ayrıca İsrail insansız hava araçları ve savaş uçaklarının Cuma günü Lübnan'ın güneyindeki kasaba ve köylere 43, Lübnan'ın doğusuna ise altı hava saldırısı düzenlediğini kaydetti. Ayrıca İsrail topçuları Lübnan'ın güneyindeki 12 sınır kasabasını bombaladı.

Yerel televizyon kanalı el-Cedid'e göre İsrail savaş uçakları Cuma gecesi Beyrut'un güney banliyölerinin çeşitli bölgelerine sekiz hava saldırısı düzenledi. Lübnan Bakanlar Kurulu tarafından Cuma günü yayımlanan bir rapora göre, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan'da İsrail hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2.634'e ulaşırken, 12.252 kişi de yaralandı.