ZAGREB, 16 Aralık (Xinhua) Yeni yasa, 77 lehte ve 27 aleyhte oyla kabul edildi. Yasa 30.000 kuna (4.600 ABD doları) ile 50.000 kuna (7.700 ABD doları) arasında değişen para cezaları öngörüyor. Hırvatistan hükümeti 16 Kasım'da kamu ve devlet kurumları ile okullara giriş için zorunlu Kovid-19 sertifikasını uygulamaya koydu. Sertifikalar aşılananlara, virüsten kurtulanlara veya testi negatif çıkanlara veriliyor. Fakat Kovid-19 sertifikalarının yürürlüğe konulması ülke genelinde eylemlere sebep oldu.

Yüzlerce kişi Çarşamba günü yasanın anayasaya aykırı olduğunu ve aşı olmayacaklarını söyleyerek meclis binası önünde protesto gerçekleştirdi. Aşılamanın zorunlu olmadığı Hırvatistan'da, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 60'ının tam olarak aşılanmış olması Avrupa Birliği ortalamasının altında bir oranı işaret ediyor. Hırvatistan hükümeti, Kovid-19 sertifikalarının getirilmesiyle daha fazla insanın aşı olmaya yönlendirileceğini umuyor.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Editör: İRFAN KARSLI