Dünya

Hintli paramiliter asker 4 meslektaşını öldürdü, 3 kişiyi yaraladı

Olay Pazartesi günü yerel saatle 03.25 sularında Chhattisgarh'ın başkenti Raipur'un yaklaşık 410 km güneyinde bulunan Sukma ilçesine bağlı Lingampalli köyündeki bir CRPF kampı...

Abone Ol

Olay Pazartesi günü yerel saatle 03.25 sularında Chhattisgarh'ın başkenti Raipur'un yaklaşık 410 km güneyinde bulunan Sukma ilçesine bağlı Lingampalli köyündeki bir CRPF kampında meydana geldi. Bir polis yetkilisi, "Bugün erken saatlerde bir CRPF polisi, buradaki kampında meslektaşlarına ateş açarak dört kişiyi öldürdü ve üç kişiyi de yaraladı" dedi ve ekledi: "Yaralı personel hastaneye kaldırıldı." Ölenlerin cenazeleri otopsiye gönderildi. Olayın nedeninin henüz bilinmediğini belirten polis yetkilileri, söz konusu polisin gözaltına alındığını söyledi. Yetkili, "Olay araştırılıyor, polis olayla ilgili soruşturma başlattı" dedi.

Chhattisgarh, Naksal gerilla hareketinden etkilenen bir bölge ve eyalette Naksalları ele geçirmek için paramiliter güçler konuşlandırılmıştı. Hindistan genelinde silahlı kuvvet personeli arasında birçok olay geçmişte de rapor edilmişti. Sağlık uzmanlarına göre, bu tür olayların arkasında genellikle aileden uzun süre ayrı kalma, uzun çalışma saatleri, eğlence tesislerinin olmaması, kötü komuta ve kontrol yapısı gibi nedenler yatıyor.