Genel

Hindustan Times: Çinli Sinovac şirketi Sri Lanka'da Kovid-19 aşı tesisi kuracak

Gazete, Sri Lanka'nın Çin Büyükelçisi Palitha Kohona'nın "Tesis, Hambantota'daki özel ilaç üretim bölgesinde kurulacak" dediğini aktardı. Gazetede Pazar günü, Sri Lanka Devlet...

Abone Ol

Gazete, Sri Lanka'nın Çin Büyükelçisi Palitha Kohona'nın "Tesis, Hambantota'daki özel ilaç üretim bölgesinde kurulacak" dediğini aktardı. Gazetede Pazar günü, Sri Lanka Devlet İlaç Kurumu'nun, ülkede Kovid-19 aşılarına yönelik artan talep nedeniyle, bölgede bir aşı tesisi kurulabilmesi için bu yılın başlarında Çin hükümetine başvurduğu bilgisi yer aldı.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki bir aşılama merkezinde Kovid-19 aşısı yaptıran insanlar, 1 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Ajith Perera/Xinhua)

Kohona, Sri Lanka Devlet İlaç Kurumu ile Sinovac'ın daha sonra bir anlaşmaya vardığını ve şu anda tesisin ayrıntıları üzerinde çalışıldığını belirtti. Gazeteye göre anlaşma, Sri Lanka'nın 9 milyon doz civarında Kovid-19 aşısı tedarik etmesini sağlayacak. Sinovac aşısı, Dünya Sağlık Örgütü'nün "acil kullanım listesi" kapsamında onay verdiği iki Çin aşısından biri.