Kültür - Sanat ve Tarih

Hindistanlı Sih hacılar Guru Nanak'ın doğum yıl dönümünü kutlamak için Pakistan'a geçti

Hindistan hükümeti Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere Sih hacılar için Kartarpur koridorunu yeniden açtı. Hindistan'ın Pencap eyaletinde bulunan Dera Baba Nanak ta...

Abone Ol

Hindistan hükümeti Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere Sih hacılar için Kartarpur koridorunu yeniden açtı. Hindistan'ın Pencap eyaletinde bulunan Dera Baba Nanak tapınağıyla Pakistan'ın Kartarpur ilçesinde bulunan Gurdwara Darbar Sahib'i birbirine bağlayan koridor, Hindistanlı Sihlerin Pakistan'daki Gurdwara Darbar Sahib'i ziyaret etmeleri için vizesiz geçiş sağlıyor.

4,4 kilometre uzunluğundaki koridor bir yıldan uzun süredir kapalı bulunuyordu. Kartarpur koridorundaki hareketlilik, Pakistan'ın Kovid-19 pandemisi nedeniyle Hindistan'dan geçişlere kısıtlama uygulaması üzerine Mart 2020'de durmuştu. Basında çıkan haberlere göre, Pakistan pandemi durumundaki iyileşme nedeniyle koridoru yeniden açmaya istekli olduğunu ilk olarak 27 Haziran'da ifade etti. Sihler, hem Hindistan hem de Pakistan'da yaşayan bir azınlık.

Hindistan'ın kuzeyindeki Pencap eyaletinin Amritsar kentinde Sih hacılar Pakistan'a geçmek için hareket etmeden hemen önce el sallarken görülüyor, 17 Kasım 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)
Hindistan'ın kuzeyindeki Pencap eyaletinin Amritsar kentinde Sih hacılar, Pakistan'a gitmek için hareket etmeden hemen önce kendilerini Pakistan'a götürecek otobüsün içinde görülüyor, 17 Kasım 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)
Hindistan'ın kuzeyindeki Pencap eyaletinin Amritsar kentinde Sih hacılar, Pakistan'a gitmek için hareket etmeden hemen önce el sallarken görülüyor, 17 Kasım 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)