Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Hindistan Donanması tarafından yayımlanan kısa açıklamada, "Reenkarne Vikrant'ın bugün, yani ünlü selefinin 1971 savaşındaki zaferde kritik bir rol oynamasının 50. yılında ilk deniz denemelerine yelken açması Hindistan için gurur dolu ve tarihi bir an" ifadeleri kullanıldı. Gemi, donanmanın açıklamasında "Hindistan'da tasarlanarak yapılmış en büyük ve en kompleks savaş gemisi" olarak da nitelendirildi.

Resmi açıklamada, Vikrant'ın sevk tesislerinin çeşitli navigasyon, iletişim ve tekne ekipmanı denemelerine ek olarak denizde sıkı testlere tabi tutulacağı belirtildi. Resmi açıklamada, "Özellikle Kovid-19 pandemisinin bu zor döneminde, yerli yapım uçak gemisinin limanda çeşitli ekipmanların denenmesinin ardından şimdi de deniz denemelerine başlaması, ülke için önemli bir başarı" ifadeleri kullanıldı.

Ülkede yapılmış en büyük savaş gemisi olan uçak gemisinin yaklaşık 40 bin ton deplasmanı bulunuyor. 262 metre uzunluğunda olan uçak gemisi, en geniş kısmında 62 metre genişliğinde ve üst yapısı da dahil 59 metre yüksekliğinde. Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında bu gelişmeyi "tarihi bir dönüm noktasının gerçekleşmesi" olarak nitelendirdi.

Editör: İRFAN KARSLI