Yurt

Hindistan'ın selden etkilenen Uttarkand eyaletinde can kaybı 34'e yükseldi

Eyalet Başbakanı, hayatını kaybedenlerin her birinin ailelerine 400 bin Hindistan rupisi (yaklaşık 5 bin 329 ABD doları) maddi tazminat ödeneceğini açıkladı. Dhami medyaya yap...

Abone Ol

Eyalet Başbakanı, hayatını kaybedenlerin her birinin ailelerine 400 bin Hindistan rupisi (yaklaşık 5 bin 329 ABD doları) maddi tazminat ödeneceğini açıkladı. Dhami medyaya yaptığı açıklamada selden etkilenen bölgelerde beş kişinin kayıp olduğunu söyledi.

Hindistan'ın kuzeyinde yer alan Uttarkand eyaletinde bulunan Haridwar kasabasında Ganj Nehri kıyısında suyla kaplanmış bir alan, 19 Ekim 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Pushkar Singh Dhami "Evini kaybedenlere 109 bin Hindistan rupisi (yaklaşık bin 452 dolar) verilecek. Hayvanlarını kaybedenlere de geniş çaplı bir yardım yapılacak" dedi. Nainital, kuzey eyaleti Uttarkand'ın en kötü etkilenen yerlerinden biri oldu. Nainital'in Ramgarh bölgesinde de bir sağanak yaşandı ve bu nedenle bölgenin eyaletin geri kalanıyla bağlantısı kesildi. Ulusal Afet Müdahale Gücü ve Hindistan Hava Kuvvetleri ekipleri, selden etkilenen bölgelerde mahsur kalan insanları kurtarmak için harekete geçti.