Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip

YENİ DELHİ, 23 Ağustos (Xinhua) -- Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Mizoram eyaletinde inşaatı devam eden bir demiryolu köprüsünün çökmesi sonucu en az 17 işçi hayatını kaybederken, çok sayıda işçi de yaralandı.
Olay, Mizoram'ın başkenti Aizawl'ın yaklaşık 21 km kuzeybatısındaki Sairang kasabasında meydana geldi.
Mizoram Eyaleti Başbakanı Zoramthanga Çarşamba günü yaptığı kısa açıklamada, "Aizawl yakınlarındaki Sairang'da inşaatı devam eden demiryolu köprüsü bugün çöktü. En az 17 işçi hayatını kaybetti" dedi.

Olay yerinde kurtarma operasyonunun devam ettiğini belirten Zoramthanga, can kayıplarından duyduğu üzüntüyü dile getirirken ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Zoramthanga, "Bu trajedi beni derinden üzdü ve etkiledi. Tüm yaslı ailelere en içten taziyelerimi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. Yetkililer, köprünün çökmesinden hemen sonra bölge sakinlerinin olay yerine giderek kazazedeleri enkazdan çıkarmaya çalıştığını kaydetti. Yetkililer, Ulusal Afet Müdahale Gücü'ndeki (NDRF) kurtarma görevlilerinin yanı sıra polis, yerel yönetim ve demiryolu yetkililerini bölgeye sevk etti. Zoramthanga, "Kurtarma operasyonlarına yardımcı olmak için bölgeye gelen çok sayıda insana şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Köprünün çöktüğü esnada inşaat alanında 40 işçinin bulunduğu bildirildi. İşçilerden bazılarının enkaz altında kalmış olabileceğinden endişe edilirken, çökme nedeni ise henüz bilinmiyor. Olayla ilgili soruşturma başlatan Federal Demiryolu Bakanlığı, mağdurlar için tazminat ödeneceğini açıkladı. Federal Demiryolu Bakanı Ashwini Vaishnaw, "Mizoram'da meydana gelen talihsiz olaydan büyük üzüntü duyuyoruz. NDRF, eyalet yönetimi ve demiryolu yetkilileri olay yerinde. Kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor" dedi. Bakan ayrıca olayda bir üyesini kaybeden her aileye 12.065 ABD doları, ağır yaralanan her kişiye 2.413 ABD doları ve hafif yaralanan her kişiye 603 ABD doları lütuf tazminatı ödeneceğini açıkladı. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise olayda bir üyesini kaybeden her aileye Başbakanlık Ulusal Yardım Fonu'ndan 2.413 ABD doları ve her bir yaralıya 603 ABD doları tutarında ayrı tazminat ödeneceğini açıkladı.

Editör: Şeymanur Erbay