Sağlık

Hindistan'ın başkentinde, rekor vaka sayısından sonra dang humması vakaları düşüyor

YENİ DELHİ, 28 Kasım (Xinhua) Dang humması hastalarının sayısı yüzde 50 oranında azalırken, sağlık yetkilileri, vaka sayılarındaki bu gerilemeye gerekçe olarak kentte artan so...

Abone Ol

YENİ DELHİ, 28 Kasım (Xinhua) Dang humması hastalarının sayısı yüzde 50 oranında azalırken, sağlık yetkilileri, vaka sayılarındaki bu gerilemeye gerekçe olarak kentte artan soğuk hava şartlarını gösterdi. Lok Nayak Jai Prakash Narayan (LNJP) Hastanesi'nin tıbbi direktörü Dr. Suresh Kumar, yaptığı açıklamada, "Daha önce her gün 100-150 kişi hastanelere başvuruyordu. Şimdiyse bu rakam 50'ye düştü" dedi ve "Önümüzdeki günlerde sıcaklığın düşmesiyle birlikte dang humması tamamen kontrol altına alınacak" diye ekledi.

Bu yıl Yeni Delhi'deki dang humması vakalarının sayısı 7.127'ye yükseldi. Bunların 5.600'ü 20 Kasım'a kadar bildirildi. Delhi Belediyesi'ne göre, rakam 2015 yılından bu yana en yüksek vaka sayısına işaret ediyor. Yeni Delhi'deki hastanelere Kasım ayında her gün onlarca sayıda dang humması hastası başvurdu. Vaka sayıları Kovid-19 vakalarından daha fazlaydı. Yerel yönetim, hastane yetkililerine, dang vakalarını tedavi etmek üzere Kovid-19 hastalarına ayrılmış yatakları kullanmaları yönünde talimat verdi.