Yahoo'nun bu kararı, Hindistan'da faaliyet gösteren ve yayın yapan medya şirketlerinin sahiplerinin yabancı olmasını kısıtlayan yeni doğrudan yabancı yatırım düzenlemeleri sebebiyle alındı. Yahoo tarafından kapatılan internet siteleri arasında Yahoo Haber, Yahoo Kriket, Finans, Eğlence ve MAKERS India da var. Ancak bu gelişme, Yahoo'nun e-mail hizmetlerini ve Hindistan'daki diğer arama seçeneklerini kullanan kişileri etkilemeyecek.

Yahoo'nun ana sayfasında yayınlanan bildirimde şu ifadelere yer verildi: "Yahoo Hindistan, 26 Ağustos 2021 itibarıyla içerik yayınlamayacak. Yahoo hesabınız, elektronik posta adresiniz ve arama deneyiminiz bundan kesinlikle etkilenmeyecek ve her zamanki gibi faaliyetlerine devam edecekler. Desteğiniz ve okuyucumuz olduğunuz için teşekkür ediyoruz."

Şirket, kapanmasıyla ilgili olarak da, "Bu karara kolay varmadık. Ancak Yahoo Hindistan bir süredir düzenleyici yasaların beraberinde getirdiği değişikliklerden etkileniyordu. Bu yasalar şimdi de Hindistan'da dijital içerik üreten ve yayınlayan medya şirketlerinin sahipliğinin yabancılar tarafından işletilmesini kısıtlıyor. Yahoo'nun uzun süredir Hindistan'la ilişkisi var ve buradaki kullanıcılara 20 yıldan uzun süredir sunduğumuz özel ve yerel içerikle gerçekten gurur duyuyoruz" açıklamasında bulundu. Hindistan hükümeti, dijital medya sektöründeki sahipliğin en fazla yüzde 26 oranında doğrudan yabancı yatırım olabileceğini duyurmuştu.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Editör: İRFAN KARSLI