Hindistan Meteoroloji Kurumu (IMD), Cuma günü yaptığı açıklamada ülkenin son 19 yılın en düşük Ağustos yağmurlarını kaydettiğini ve yağmurların ortalamanın yüzde 24 altında olduğunu duyurdu. "Ülke genelinde Ağustos 2021'de yağan yağmur, uzun dönem ortalamasının yüzde 24 altında. Bu, 2002 yılından bu yana geçen 19 yılda en az yağmur yağan Ağustos ayı oldu" ifadelerine yer verilen IMD açıklaması şöyle devam etti: "Ülkede 9-16 Ağustos ve 23-27 Ağustos tarihlerinde iki kez büyük muson yağmuru yağdı ancak ülkenin kuzeybatısı, orta kısmı ve onun yanındaki yardımada bölgeleri ile batı kıyılarında yağış aktivitesi zayıftı."

Diğer yandan, ortalama en yüksek sıcaklık, ülkede 1901- 2021 döneminin en yüksek üçüncü seviyesinde gerçekleşti. Ortalama en düşük sıcaklık en yüksek sekizinci, ortalama sıcaklık ise en yüksek üçüncüsü seviyedeydi. Hindistan'daki güneybatı muson sezonu resmi olarak 1 Haziran'da başlıyor ve 30 Eylül'e kadar devam ediyor. IMD açıklamasında, "Tropik Hint Okyanusu üzerinde Hindistan musonlarının yararına olmayan Negatif Hint Okyanusu Dipolü Ağustos ayı boyunca hakim oldu ve Hindistan'a yağan yağmurların geçen ay yetersiz kalmasında etkili oldu" dendi.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Editör: İRFAN KARSLI