Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu'nun yayınladığı açıklamada, ülkenin Genel İş Güven Endeksi'nin Mart ayında açıklanan bir önceki ankette on yılın en yüksek seviyesi olan 74,2'yi kaydettikten sonra Mayıs ayında 51,5'e çakıldığı belirtildi. Hindistan'da şu an için 2 milyonu aktif olmak üzere toplam 28 milyon Kovid-19 vakası var. Ülkede bugüne kadar 329.100 pandemi kaynaklı ölüm bildirildi.

Açıklamada, hane halkı geliri ciddi şekilde etkilendiğinden ve geçmiş tasarruflar geçen yılki ilk enfeksiyon dalgası sırasında zaten harcanmış olduğundan ankete katılanların yaklaşık yüzde 70'i zayıf talep koşullarını rahatsız edici bir faktör olarak bildirdi. Bu oran, önceki ankette yüzde 56 seviyesindeydi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Artan hammadde maliyeti de ankete katılanlar için bir endişe kaynağı oldu. Katılımcıların yüzde 31'i daha iyi satış ve dolayısıyla daha yüksek karlar beklentisi bildirdi. Önceki anketteki yüzde 66'ya kıyasla bu endekste de gerileme görüldü. İstihdam beklentilerinin düşük seyrettiği görülürken, bir önceki anketteki yüzde 35'e kıyasla, önümüzdeki iki çeyrekte işe alım konusunda sadece yüzde 19'luk kesim iyimser olduğunu bildirdi. Bunun yanında ihracata yönelik beklentiler de azalmış durumda. Ankete katılanlar, hükümete, orta, küçük ve mikro işletmelere likidite desteği ve kredi artırımının yanı sıra talebi artırmak için daha farklı bir mali teşvik sunma çağrısı da yaptı.

Editör: İRFAN KARSLI