Yaşam

Hindistan'da Satürn ve Jüpiter'in tarihi buluşmasını izleyenler

Güneş Sistemi'nin en büyük iki gezegeni, Jüpiter ve Satürn 800 yıl aradan sonra ilk kez birbirlerine bu kadar yaklaştı. Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Tripura eyaletinin...

Abone Ol

Güneş Sistemi'nin en büyük iki gezegeni, Jüpiter ve Satürn 800 yıl aradan sonra ilk kez birbirlerine bu kadar yaklaştı. Hindistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Tripura eyaletinin başkenti Agartala'dan 50 km uzaklıktaki Udaipur şehrinde, iki gezegenin kavuşumunu izleyenler, bu tarihi ana tanık olmanın heyecanını yaşadı.

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Tripura eyaletinin başkenti Agartala'dan 50 km uzaklıktaki Udaipur'da, teleskopla Jüpiter ve Satürn'ün 'büyük kavuşmasını' izleyenler 21 Aralık 2020. (Fotoğraf: Str/Xinhua)
Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Tripura eyaletinin başkenti Agartala'dan 50 km uzaklıktaki Udaipur'da Jüpiter ve Satürn'ün 'büyük kavuşmasını' izlemek için sıraya girenler, 21 Aralık 2020. (Fotoğraf: Str/Xinhua)
Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Tripura eyaletinin başkenti Agartala'dan 50 km uzaklıktaki Udaipur'da, Jüpiter ve Satürn'ün 'büyük kavuşmasını' izlemek için sıraya girenler, 21 Aralık 2020. (Fotoğraf: Str/Xinhua)