Dünya

Hindistan'da, Molnupiravir adlı Kovid-19 ilacı önümüzdeki hafta eczanelerde olacak

MUMBAİ, 5 Ocak (Xinhua) Beş gün boyunca kullanılacak 40 kapsülün toplam tedavi maliyeti 18,8 ABD doları olacak. Her iki şirket de bunun Kovid-19 hastaları için mevcut en hesa...

Abone Ol

MUMBAİ, 5 Ocak (Xinhua) Beş gün boyunca kullanılacak 40 kapsülün toplam tedavi maliyeti 18,8 ABD doları olacak. Her iki şirket de bunun Kovid-19 hastaları için mevcut en hesaplı tedavi seçeneği olacağını belirtti. Dr. Reddy Laboratuvarları geçen yıl Merck Sharpe Dohme şirketi ile Molnupiravir'i, Hindistan'da ve 100'ü aşkın düşük ve orta gelirli ülke ile bölgede üretip tedarik etmek için şirkete özel olmayan gönüllü bir lisans anlaşması imzalamıştı.

Cipla ve Sun Pharmaceutical şirketlerinin de aralarında bulunduğu Hindistan'daki diğer ilaç şirketleri de hastalıkları hafif ve orta şiddette seyreden ancak durumlarının ağırlaşma riski yüksek olan Kovid-19 hastalarının tedavisi için ağızdan alınan antiviral ilacı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hindistan Federal Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, Güney Asya ülkesi Hindistan'da son 24 saat içinde 37 bin 379 yeni teyitli vaka kaydedildi ve Salı günü itibarıyla ülkedeki Kovid-19 vaka sayısı 34 milyon 960 bin 261'e yükseldi.