BM Genel Kurulu, Filistin tarafından sunulan karar tasarısını değerlendiriyor BM Genel Kurulu, Filistin tarafından sunulan karar tasarısını değerlendiriyor

YENİ DELHİ, 4 Ağustos (Xinhua) -- Hindistan'ın orta kesimindeki Madya Pradeş eyaletinde Pazar günü düzenlenen dini etkinlikte bir duvarın çökmesi sonucu en az 9 çocuk hayatını kaybederken, birden fazla çocuk da yaralandı. Polisin yaptığı açıklamaya göre olay, eyaletin başkenti Bhopal'in yaklaşık 205 kilometre kuzeydoğusundaki Sagar ilçesinin Shahpur köyünde meydana geldi.

Açıklamada, "Bugün Shahpur'daki Hardaul Baba tapınağı yakınlarında meydana gelen trajik olayda yaşları 10-15 arasında değişen 9 çocuk öldü ve birden fazla çocuk da yaralandı. İnsanlar dini tören için tapınakta toplanmışken tapınağın yanındaki evin duvarı üzerlerine çöktü. 50 yıllık ev, devam eden muson mevsimindeki şiddetli yağmur nedeniyle yıkıldı" denildi.

Olayın hemen ardından yetkililer, kurtarma çalışmalarını yürütmek ve hayatını kaybedenleri enkazdan çıkarmak üzere afet müdahale gücü personeli ile polis ekiplerini olay yerine gönderdi. Yaralı çocuklar hastaneye götürüldü. Eyaletin Rewa ilçesinde Cumartesi günü de benzer bir olay yaşanmış, bir duvarın çökmesi sonucu okuldan dönmekte olan beş ila yedi yaşlarındaki 4 çocuk hayatını kaybetmişti. Olayın ardından bina sahipleri tutuklanmıştı.

Editör: Şeymanur Erbay