Bu talimat, sanitasyon tünellerinin kullanımının, üretiminin, reklamının yapılmasının ve kurulumunun tamamen yasaklanmasını talep eden kamu yararına davaların açılmasının ardından geldi.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Kovid-19 salgınının patlak vermesinin ardından sağlık yetkilileri virüsün yayılmasını engellemek için dezenfektan spreylerin kullanılmasının yanı sıra içinden geçen insanlara dezenfektanların püskürtüldüğü tünellerin kurulması yoluna gitmişti.

7 Eylül'de Yüksek Mahkeme, federal hükümete, kimyasal dezenfektanların püskürtülmesinin fiziksel ve psikolojik açıdan zararlı olduğu görüşüne rağmen, Kovid-19'a karşı insanları dezenfekte etmek için kullanılan tünelleri neden yasaklamadığını sormuştu.

Hindistan Başsavcısı Tushar Mehta, daha önce mahkemeye yaptığı bilgilendirmede, Federal Sağlık Bakanlığı'nın Kovid-19'la mücadele için insanların dezenfekte edilmesinde ultraviyole ışıkların kullanımına dair herhangi bir tavsiye ya da kılavuz yayımlamadığını belirtmişti.

Hükümet, uzmanlardan oluşan bir komitenin, enfekte olan kişinin virüsü damlacıklar veya temas yoluyla yaymasına engel olmayacağından insanlara (tüneller, kabinler, odalar gibi yerlerde) dezenfektan püskürtülmesini önermediğini belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI