DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Bir haberde, "Hindistan genelinde 25.800 katılımcı üzerinde yürütülen faz 3 deneylerinden elde edilen verilere göre, Bharat Biotech'in Covaxin aşısı Kovid-19'a karşı korumada yüzde 77,8 etkili" denildi. Etkinlik oranı, Salı günü Hindistan Genel İlaç Denetim Kurumu'nun (DCGI) Uzman Komitesi'nin sonuçları görüşmek üzere biraraya gelmesinin ardından ortaya çıktı.

İlaç şirketi faz 3 deney verilerini hafta sonunda DCGI'ye sunmuştu. Haberlere göre firmanın, Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri ile gerekli veri ve belgelerin nihai olarak sunulmasına ilişkin yönergeyi görüşmek üzere Çarşamba günü bir "ön sunum" toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Hindistan'da Kovid-19'a karşı toplu aşılamalara 16 Ocak'ta başlandı. Aşılamalarda Covishield ve Covaxin adı verilen ve her ikisi de Hindistan'da üretilen iki aşı kullanılıyor.

Hindistan Serum Enstitüsü (SII) AstaZeneca ile Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği Covishield aşısını üretirken, Bharat Biotech ise Covaxin'in üretimi için Hindistan Tıbbi Araştırma Konseyi (ICMR) ile ortaklık kurdu. Rusya yapımı Sputnik V aşısı da ülkede kullanıma sunuldu.

Editör: İRFAN KARSLI