Dünya

Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat'ı taşıyan helikopter Tamil Nadu eyaletinde düştü

YENİ DELHİ, 8 Aralık (Xinhua) Hindistan'da yetkililer, Hindistan'ın Genelkurmay başkanı Bipin Rawat'ı ve diğer yetkilileri taşıyan helikopterin Çarşamba günü ülkenin güneyinde...

Abone Ol

YENİ DELHİ, 8 Aralık (Xinhua) Hindistan'da yetkililer, Hindistan'ın Genelkurmay başkanı Bipin Rawat'ı ve diğer yetkilileri taşıyan helikopterin Çarşamba günü ülkenin güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde düştüğünü açıkladı. Helikopter, Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'nin yaklaşık 538 kilometre güneybatısındaki Nilgiris bölgesinin Coonoor mevkiinde düştü. Yetkililer, hassas bir konu olduğu ve protokol gerekçesiyle kazada ölü veya yaralı olup olmadığını henüz teyit etmedi. Ancak yerel medyada çıkan haberlere göre, kazada dört kişinin cansız bedenine ulaşılırken üç kişi de ağır yaralandı.

Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter, Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'nin yaklaşık 538 kilometre güneybatısındaki Nilgiris bölgesinin Coonoor mevkiinde düştü, 8 Aralık 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF), Rawat'ın kaza sırasında helikopterde olduğunu doğruladı. IAF'tan yapılan kısa yazılı açıklamada, "Genelkurmay Başkanı General Bipin Rawat'ın da içinde bulunduğu Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait Mi-17V5 tipi bir helikopter, Tamil Nadu eyaletindeki Coonoor yakınlarında kaza geçirmiştir" denildi. Açıklamada şöyle devam edildi: "Kazanın nedeninin belirlenmesi için bir soruşturma talimatı verilmiştir." Yerel televizyon haber ajansı Asian News International (ANI) helikopterde, dokuzu yolcu ve beşi mürettebat olmak üzere yaklaşık 14 kişinin bulunduğunu ve Rawat'ın eşinin de kendisine eşlik ettiğini bildirdi. Haberlere göre helikopter, Coimbatore'deki Sulur Hava Üssü'nden havalanmıştı ve kaza meydana geldiğinde Nilgiris bölgesindeki Wellington'da bulunan Savunma Hizmetleri Personel Koleji'ne gidiyordu.

Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter, Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai'nin yaklaşık 538 kilometre güneybatısındaki Nilgiris bölgesinin Coonoor mevkiinde düştü, 8 Aralık 2021. (Fotoğraf: Str/Xinhua)

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Yerel haber kanallarında yayınlanan fotoğraflar ve televizyon görüntülerinde, helikopterin enkazının yanı sıra olay yerinde yoğun duman ve alevlerin olduğu görüldü. Televizyon görüntülerinde ayrıca olay yerinde yaşamını yitirenler ve yaralıların dik bir yamaçtan taşındığı da görüldü. Olay yerinde toplanan yerel halktan çok sayıda kişi yangının söndürülmesine yardım etti. Yetkililer, Tamil Nadu polisi ve yerel hükümet yetkililerinin kısa sürede olay yerine intikal ettiğini söylediler.