Dünya

Hindistan, diplomatlarını ve vatandaşlarını Kabil'den tahliye etti

Söz konusu operasyon, Taliban'ın Kabil'de yönetimi ele geçirmesinin ardından Afganistan'da ortaya çıkan kritik durumda bir IAF uçağı tarafından gerçekleştirilen ilk tahliye ol...

Abone Ol

Söz konusu operasyon, Taliban'ın Kabil'de yönetimi ele geçirmesinin ardından Afganistan'da ortaya çıkan kritik durumda bir IAF uçağı tarafından gerçekleştirilen ilk tahliye oldu. Tahliye edilenler arasında Kabil'deki elçiliği koruyan Hindistan güvenlik personeli ve diğer Hindistan vatandaşları da bulunuyor. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi'ye göre, Hindistan hükümeti, Kabil'deki büyükelçisini ve elçilik personelini geri çekmeye karar verdi.

Bagchi, günün erken saatlerinde paylaştığı Twitter mesajında, "Hüküm süren koşullar dikkate alınarak Kabil'deki Büyükelçimizin ve büyükelçiliğin Hint personelinin, vakit geçirmeksizin Hindistan'a hareket etmesine karar verilmiştir" ifadelerini kullandı. Daha öncesinde ise Hindistan Dışişleri Bakanı Dr. Subrahmanyam Jaishankar, Afganistan'daki mevcut durum hakkında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir görüşme gerçekleştirdi.