Bu yıl 29’uncusu düzenlenen Yuyuan Bahçesi Fener Gösterisi’nde, 2024 Çin Yeni Yılı’nın simgesi olan Ejderha figürünü tema alan çeşitli fener koleksiyonları sergileniyor.

Önceki yıllarda düzenlenen gösterilerde olduğu gibi, binlerce fenerin yer aldığı bu yılki gösteri de, 2000 yılı aşkın bir geçmişe sahip Çin mitolojisinin önemli bir kaynağı olan Shanhaijing'den (Dağlar ve Denizler Klasiği) ilham alıyor. 

Şanghay Yuyuan Turist Pazarı Kültür ve Markalama Departmanı Genel Müdürü Yin Ge, "Bu yılki gösteri, Çin ejderhalarının suda yaşayan bitkiler ve canlılarla uyum içinde yaşadığı büyülü sahneleri tasvir ediyor" şeklinde konuştu. 

Bunun, Çin halkının diğer kültürlerden insanlarla uyum içinde yaşama konusundaki açık fikirliliğini ifade ettiğini belirten Yin, “Fener gösterisi, geleneksel kültürümüzün solmayan çekiciliğini sergiliyor. Aynı zamanda bir bölgede farklı hanedanların eserlerinden ilham alan dokuz adet ejderha fenerinin bulunuyor” dedi.   

Yuyuan Bahçesi Fener Gösterisi’nde ayrıca dans gösterileri, somut olmayan kültürel mirasın sergilendiği geçit törenleri, geleneksel yiyeceklerin olduğu pazarlar, bulmacalar ve oyunlar da yer alıyor. 

Hazırlıklarına geçen Mart ayında başlanan etkinlikte, Ninghui Yolu üzerinde 50 metre uzunluğunda ve yaklaşık 2 ton ağırlığında uçan ejderhayı oluşturmak için 400 küsur balık şeklindeki feneri düzenlendi. 

AB yetkilisi: AB, Rus doğalgazına mahkum değil AB yetkilisi: AB, Rus doğalgazına mahkum değil

Büyük turizm destinasyonundaki 40 günlük etkinlik, 2008 yılında ulusal somut olmayan kültürel miras listesine alınmıştı. 

Editör: Mustafa Karslı