Kablosuz kulaklık kullanmak çoğu insan için rutin bir hale geldi. Kullanım kolaylığı nedeniyle avantajlı halde olan kablosuz kulaklıklar, nereye giderseniz gidin kulağınızın içinde size eşlik edebilir.

Ancak Uzmanlar, kulak içine takılan tomurcukların artan popülaritesinin aynı zamanda kötü enfeksiyonlarda da artış anlamına geldiği konusunda uyarıyorlar. Özellikle çocuklar arasında çok yaygın olan kulak enfeksiyonları son yıllarda yetişkinler arasında da yayılmaya başladı.

Semptomlar Çok Hızlı Gelişiyor

Uzmanlar, birçok hastanın ağrı ve bazı durumlarda kulaklarından sıvı gelmesi gibi sorunlar yaşadığını belirtti. Kulak enfeksiyonuyla ilgili semptomlar çok hızlı gelişiyor. Kulak içinde ağrı, baskı ve sıvı gelmesi tehlike çanlarının çaldığı anlamına geliyor.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Bu şikayetlerle doktora başvuranların büyük çoğunluğunun kablosuz kulaklık taktığı öne sürüldü. Kulak-Burun-Boğaz doktorları uzun süre kulak içi kulaklık takmanın egzama ve kulak enfeksiyonu gibi sorunlara neden olabileceğini ifade etti.

Kablosuz Kulaklıkla Spor Yaparken Dikkat!

KBB uzmanları kulak ağrısı şikayetiyle gelenlerin birçoğunun tomurcuklu kulak içi kulaklığı kullandığını belirtti. Bunların arasındaki en yoğun kalabalığın ise kulaklıkla spor yapanlar olduğu ifade edildi. Uzmanlar, ter, kir ve havadan toplanan tozun kulaklıkta birikmesinin kolaylıkla enfeksiyona neden olabileceğinin altını çiziyor. Uzmanlar, kulağa biraz hava girmesi için herkesin kulak içi kulaklıklarını her saat en az beş dakika, sürekli kullanılıyorsa çıkarmasını tavsiye ediyor.

Kulak enfeksiyonu veya kulakla ilgili başka hastalıkların sağlığınızı tehdit etmesini istemiyorsanız hem kulak içi kulaklığınızı hem de kulaklığı muhafaza ettiğiniz kutuyu her gün temizlemelisiniz.

Editör: İRFAN KARSLI