Hemşirelerin kayıtlı sendikası olan RCN, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Kovid-19 yüzünden hasta olup hastanede tedavi görenlerin sayısının Eylül sonu itibariyle 2 binden 11 binin üzerine çıkmasıyla bu hafta İngiltere'de NHS hizmetleri, acil durum hazırlığı konusunda en yüksek seviyeye yükseltildi" ifadelerini kullandı.

Sendika, "kışa girdiğimiz şu günlerde talepteki artışı karşılamak üzere hemşire bulmak için artık çok geç" kalındığını belirterek kadroların güvenli şekilde nasıl doldurulacağı konusunda ciddi kaygıları olduğunu dile getirdi.

Dünyanın en büyük hemşirelik sendikası ve meslek kurumu olan RCN, hemşireleri temsil ederken, üyelerine bir dizi hizmet ve destek sağlıyor.

RCN'nin açıklamasında Kovid-19 hastalık izninin de göz önüne alınmasıyla iş gücündeki bu açığın, "çalışmakta olan hemşirelere büyük bir sorumluluk bindirdiği ve kıdemli hemşirelere ise dayanılmaz bir yük getirdiği" vurgulandı.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

İngiltere, koronavirüs vakalarındaki artışı dizginlemek için Perşembe günü ülke çapında bir ay süreli karantina uygulamasına başladı. Ülke, koronavirüs salgınının başlamasından bu yana ikinci kez karantina uyguluyor.

Hayatı normal seyrine döndürme gayretiyle İngiltere, Çin, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler koronavirüs aşısı bulmak için zamanla yarışıyor.

Editör: İRFAN KARSLI