Spor

Hastaneye yatmasına rağmen Pele'nin sağlığı 'çok iyi durumda'

80 yaşındaki Pele'nin sağlığı, Salı günü erken saatlerde Sao Paulo'daki Albert Einstein hastanesine kaldırıldığı ortaya çıktıktan sonra, spekülasyonlara konu olmuştu. Pele Twi...

Abone Ol

80 yaşındaki Pele'nin sağlığı, Salı günü erken saatlerde Sao Paulo'daki Albert Einstein hastanesine kaldırıldığı ortaya çıktıktan sonra, spekülasyonlara konu olmuştu. Pele Twitter'da yayınladığı mesajda, "Dostlar, bilincimi kaybetmedim ve sağlığım da gayet iyi. Pandemi nedeniyle daha önce yapamadığım rutin kontrollerden geçtim" ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'nı üç kez kazanan futbolcu, 2012'de geçirdiği kalça protezi ameliyatından bu yana kamuoyu önüne nadiren çıkıyordu. Pele, o tarihten sonra genellikle hastanede tedavi görmeyi gerektiren bir dizi prostat ve böbrek sorunları yaşamıştı.

Pele'nin oğlu Edinho geçen yıl babasının kırılgan sağlık durumu ve hareket kabiliyetinin azalması nedeniyle, "bir çeşit depresyonla" mücadele ettiğini söylemişti. Pele, 21 yıla yayılan profesyonel kariyerinde bin 363 maçta bin 281 gol atarak bir dünya rekorunun sahibi oldu. Brezilya Milli Takımı'nın formasını 91 kez giyen Pele, milli maçlarda 77 gol atmıştı.