GAZZE, 18 Eylül (Xinhua) -- Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze Şeridi'nde kalacağını ve Filistin için ölmeye hazır olduğunu söyledi. Hamdan Salı günü El Aksa TV'ye verdiği demecinde, "Sinvar, Filistin'de sonsuz kere şehit olmaya hazır ve buradan ayrılmayacak" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama, İsrail'in rehinelerle ilgili son teklifine yanıt olarak yapıldı. İsrail, İsrailli rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Sinvar'ın Gazze'den güvenli bir şekilde çıkmasını önermişti.

Çin'in üç büyük havayolu şirketi, uçuşlarında yerli C919 uçaklarını kullanıyor Çin'in üç büyük havayolu şirketi, uçuşlarında yerli C919 uçaklarını kullanıyor

Rehine koordinasyonundan sorumlu İsrailli yetkili Gal Hirsch bu ayın başında ABD medyasına yaptığı açıklamada, kalan 101 rehinenin tamamının iade edilmesi halinde İsrail'in Sinvar'a ve beraberinde Gazze'den ayrılmak isteyen herkese güvenli geçiş sağlamayı değerlendirebileceklerini söylemişti. İsrail, Hamas'ın üst düzey isimlerinden Sinvar'ı 7 Ekim 2023'te İsrail'de 1.200 kişinin öldürüldüğü ve 250'den fazla kişinin rehin alındığı saldırının baş planlayıcısı olmakla suçluyor.

Sinvar, Temmuz ayı sonunda İran'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin töreninin ardından Tahran'da öldürülen İsmail Haniye'nin yerine Ağustos ayı başında Hamas'ın siyasi bürosunun başına getirilmişti. İsrail, 7 Ekim saldırısından bu yana kamuya açık alanlarda görünmeyen 61 yaşındaki Sinvar'ın Gazze'nin geniş tünel ağında bulunduğunu, sık sık hareket ettiğini ve muhtemelen etrafında çok sayıda rehine olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: rss