Dünya

Hamas ve El Fetih Kahire'de uzlaşma görüşmelerine yeniden başladı!

Gazze'deki Hamas sözcüsü Abdüllatif el-Kanu gazetecilere verdiği demeçte, iki hareketten heyetlerin bir aydan fazla süredir devam eden uzlaşma görüşmeleri kapsamında Pazartesi...

Abone Ol

Gazze'deki Hamas sözcüsü Abdüllatif el-Kanu gazetecilere verdiği demeçte, iki hareketten heyetlerin bir aydan fazla süredir devam eden uzlaşma görüşmeleri kapsamında Pazartesi öğleden sonra Kahire'de yeniden bir araya geldiğini söyledi.

El-Kanu, "Engelleri aşmaya ve mevcut bazı sorunları çözmeye çalışacağız. Hepimiz uzlaşma girişimimizin başarılı olmasını istiyoruz" dedi.

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, Pazartesi günü internet üzerinden düzenlenen bir toplantıda Filistin kabinesine, bir El Fetih heyetinin Hamas ile seçimleri görüşmek üzere Kahire'ye gideceğini söylemişti.

İştiyye, "Demokratik yaşamı güçlendirmek ve iç bölünmelere son vermek adına taraflar arasında Yasama Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri tarihinin belirlenmesi konusunda mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varılacağını ümit ediyorum" dedi.

Filistin'deki iki büyük hareket arasındaki ihtilaf, Hamas'ın kuşatılmış Gazze Şeridi'nin kontrolünü şiddete başvurup ele geçirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abbas'ın güvenlik güçlerini bölgeden çıkardığı 2007'den beri devam ediyor.