GAZZE, 26 Haziran (Xinhua) -- Hamas, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi'nin Gazze'nin kuzeyine yönelik "savaş sonrası planının" uygulanmasının imkansız olduğunu kaydetti. Hamas, Salı günü Xinhua'ya gönderdiği yazılı açıklamada, Hanegbi'nin Gazze'nin "savaş sonrası geleceğine" ilişkin görüş belirtmesi ve plan yapmasının, İsrail hükümetinin "beyhude yoldaki" ısrarını yansıttığını belirtti.
Açıklamada Gazze Şeridi'nin geleceğinin yalnızca Filistin halkı tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulanırken, "Direnişimiz, halkımızın kaderine ve geleceğine müdahale etmeye uzanan her işgalcinin elini kesecektir" ifadeleri kullanıldı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, 7. Çin Hasat Festivali öncesinde çiftçilerin bayramını kutladı Çin Cumhurbaşkanı Xi, 7. Çin Hasat Festivali öncesinde çiftçilerin bayramını kutladı

Hanegbi, aynı günün erken saatlerinde İsrail'in Herzliya kentindeki Reichman Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta, "Son haftalarda Hamas için savaş sonrası plan hazırlandı ve yakında bu adımın tatbiki uygulamasına tanık olacağız" ifadesini kullanmıştı. Hamas'ın yerini alacak bir alternatifin oluşturulmasının uzun vadede zafere ulaşmak için şart olduğunu savunan yetkili, yeni alternatifin İsrail ile yan yana yaşamak isteyen yerel topluluklara dayanan ve ılımlı Arap ülkelerinin destekleyeceği bir hükümet olması gerektiğini belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay