GAZZE, 26 Ağustos (Xinhua) -- Hamas, İsrail'den 2 Temmuz'da Biden tarafından açıklanan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen ateşkes teklifinde mutabık kalınan hususlara bağlı kalmasını talep ettiklerini belirtti. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet el-Raşk Pazar günü yaptığı açıklamada, Hamas müzakere heyetinin Mısır ve Katar'dan arabulucularla görüşerek Gazze'deki ateşkes müzakerelerinin son turunun sonuçlarını dinledikten sonra Pazar akşamı Kahire'den ayrıldığını söyledi. Açıklamada Hamas'ın, Gazze halkının yüce çıkarlarını gerçekleştirmek ve onlara yönelik saldırıyı durdurmak üzere daha önce üzerinde anlaşmaya varılan hususları uygulamaya hazır olduğu ifade edildi. Heyet, yapılacak bir anlaşmanın kalıcı ateşkesi, İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini, Gazze sakinlerinin evlerine dönmesini, yardım ve yeniden inşayı ve ciddi bir tutuklu-rehine takasını içermesi gerektiğini vurguladı.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Hamas'a yakın Filistinli bir kaynak Pazar günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada, ABD'den gelen iyimser açıklamaların aksine Hamas'ın İsrail'le yakın zamanda bir ateşkes anlaşmasına varma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen kaynak, Gazze'de ateşkesin uygulanması konusunda net bir tavır ortaya koymayan İsrail'in arabulucuları manipüle etmeye devam ettiğini söyledi. Filistinli kaynak, "Hamas, Gazze'de ateşkes için şartlarından vazgeçmeyecektir. Hamas, İsrail savaşının sona ermesini, yerinden edilmiş insanların evlerine dönmesini, savaştan zarar görmüş Gazze Şeridi'nin yeniden inşasını ve mahkumların takasını sağlayacak gerçek bir ateşkes anlaşmasına varmak istiyor" dedi. Xinhua'ya konuşan kaynak ABD'yi Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşması konusunda başkanlık seçimi propagandasına hizmet edecek yanlış açıklamalar yapmakla suçladı. "ABD, İsrail'in Gazze'deki savaşındaki ana ortağıdır, İsrail'e silah sağlamaya devam etmekte ve Gazze'deki savaşın sona ermesini engellemek için İsrail'e siyasi koruma sağlamaktadır" diye konuşan kaynak, 'ABD'nin açıklamalarına kimse inanmamalıdır' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: rss