Xinhua

Hamas: Gazze'de yerlerinden edilmiş 2 milyon kişi kış gelmeden kurtarılmalı

Abone Ol

GAZZE, 15 Eylül (Xinhua) -- Hamas, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş iki milyon kişiyi kış gelmeden kurtarmak için acil insani yardım çağrısında bulundu. Hamas tarafından yönetilen Gazze hükümetinin basın ofisinden Cumartesi günü yapılan açıklamada, "Kış gelmeden, hava koşulları kötüleşmeden ve yerinden edilmiş insanların çadırları daha da yıpranmadan, kısacası çok geç olmadan Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş iki milyon kişiyi kurtarmak için acil insani yardım çağrısında bulunuyoruz" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun uluslararası hukuku ihlal ederek vatandaşları evlerini ve güvenli yerleşim bölgelerini terk etmeye mecbur bırakan zorla yerinden etme politikası nedeniyle Gazze Şeridi'nde 543 adet barınma merkezi bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre yerinden edilen insanların çadırlarının yüzde 74'ü kullanılamaz halde ve 135.000 çadırdan 100.000'inin acilen değiştirilmesi gerekiyor.

Açıklamada çadırların ahşap, naylon ve kumaştan yapıldığı için tamamen harap olduğu, güneşin etkisi ve Gazze'deki iklim koşulları nedeniyle bozulduğu ve tamamen kullanılamaz hale geldiği ifade edildi. Açıklamada uluslararası toplum ve ilgili kuruluşlardan acilen harekete geçmeleri ve yerlerinden edilen insanlara acil yardım etmeleri istendi.