Haiti'de depremden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinden biri olan Les Cayes'teki Immaculee Conception Hastanesi'ndeki bir servisin dışında uluslararası sivil toplum kuruluşu Team Rubicon'dan bir gönüllü sağlık görevlisi, küçük bir erkek çocuğunu kucağına alıp rahatlatmaya çalışarak çocuğun yüzündeki yaraya müdahale etti.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Dakikalar sonra kuruluşun gönüllü doktorlarından biri, bir kişinin bacağındaki yarayı tedavi etti ve bir çevirmen aracılığıyla bu kişiye yarasına nasıl bakım yapması gerektiği konusunda açıklamalar yaptı. Sağlık görevlisi Rachel Alford, ekibiyle Haiti'ye gelir gelmez ilk yaptıkları şeyin Haitili doktorlara nasıl yardım edebileceklerini sormak olduğunu vurguladı.

Alford, kuruluşunun ne gerekiyorsa onu yaptığını ve böylesine zorlu bir durumda ilerleme kaydetmek için canla başla çalışan yerel doktorların ihtiyaçlarına adapte olduğunu söyledi. Merkezi Meksika'da yer alan International Rescue Topos A.C. grubunun lideri Luis Alva, başta büyük bir iş başardıklarını düşündükleri Haitili itfaiyeciler olmak üzere bölge insanlarıyla yakın işbirliği içinde çalıştıklarını dile getirdi.

Meksikalı kurtarma görevlilerinden oluşan grup, Haitili itfaiyeciler ve polis memurlarıyla birlikte Les Cayes'in farklı bölgelerini dolaşırken grubun bazı üyeleri kuruluşun üniformasını giyiyordu. Genel olarak her yabancı yardım ekibine, kurtarma operasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla çevirmen olarak çalışan bölgeden bir kişi eşlik ediyordu.

Haiti Sivil Savunma Kuruluşu Pazar günü yaptığı açıklamayla Haiti'de 14 Ağustos'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 207'ye yükseldiğini, 344 kişininse kayıp olduğunu bildirdi. Sivil Savunma Kuruluşu, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında depremde 12 bin 268 kişinin yaralandığını, 77 binden fazla evin hasar gördüğünü ve 53 bini'nin yıkıldığını belirtti.

Editör: İRFAN KARSLI