Dünya

Güney Kore'nin ihracat hacmi Haziran itibarıyla 10 aydır artıyor

Bankaya göre, ihracat hacmi endeksi Haziran ayında bir yıl öncesine göre yüzde 15,7 artarak 121,15 oldu. Dünya çapındaki talebin Kovid-19 pandemi şokundan kurtulmasının ardınd...

Abone Ol

Bankaya göre, ihracat hacmi endeksi Haziran ayında bir yıl öncesine göre yüzde 15,7 artarak 121,15 oldu. Dünya çapındaki talebin Kovid-19 pandemi şokundan kurtulmasının ardından endeks, peş peşe 10. ayda yükselmeye devam etti. Geçen ayın ihracat hacmi, taşıma ekipmanları için yüzde 68,7 elektrikli cihazlar içinse yüzde 36,1 artarak ihracat hacmindeki genel yükselişe öncülük etti.

Değer açısından, bir önceki ayda yüzde 49,1'lik görülen artışın ardından giden sevkiyat hacmi, Haziran ayında bir yıl öncesine göre yüzde 40,6 arttı. Bu artış, hammadde fiyatlarındaki artış ve nakliye ekipmanlarına olan yoğun taleple ilişkilendiriliyor.

İthalat hacmi endeksi, Haziran ayında bir yıl öncesine göre yüzde 11,0 artarak 10. ayda da yukarı yönlü trendini korudu. İthalat değeri endeksi ise Haziran ayında yüzde 40,1 artarak 2010 yılının Mayıs ayından bu yana 11 yıl içindeki en hızlı büyümeyi kaydetti. Bu sonuç hammadde fiyatlarının yüksek olduğu bir dönemde geldi. Kömür ve petrol ürünlerinin ithalat değeri endeksi geçen ay iki katından fazla arttı.