Merkez Bankası'nın yaptığı anketin Pazartesi günü açıklanan sonuçlarına göre, Güney Koreli yatırımcılar Kovid-19 pandemisinin uzamasını en büyük finansal risk olarak tanımlıyor.

Bunu, yeni ABD yönetimiyle birlikte gelen politika belirsizliği, şirket kazançlarındaki zayıflama ve işsizliğin artmasının beraberinde getirdiği hane gelirlerindeki kayıp takip etti.

Sonuçlar, 10-25 Kasım arasında 82 yatırımcıyla düzenlenen ve katılımcıların birden fazla cevabı seçebildiği ankete dayanıyor.

Kovid-19 Güney Kore'de Kasım ayında yeniden ortaya çıktı. Son tabloya göre Güney Kore son 24 saatte 718 yeni Kovid-19 vakası daha bildirdi ve ülkedeki toplam enfeksiyon sayısı 43 bin 484'e çıktı.

Bu, ülkenin bin 30 kişiyle şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısına ulaştığı Pazar gününün altındaydı, ama vaka sayısı 8 Kasım'dan bu yana, 37 gündür 100'ün üzerinde seyrediyor.

Merkez Bankası'nın Haziran ayında açıkladığı bir önceki ankette de Kovid-19 pandemisi en büyük finansal risk olarak seçilmişti.

Yatırımcılar kısa ve orta vadede ekonomik kriz yaşanmasını düşük bir olasılık olarak görüyor.

Gelecek yıl içinde büyük olasılıkla bir ekonomik kriz yaşanmasını bekleyenlerin oranı katılımcıların yüzde 20'sinde kalırken, bir önceki ankette bu oran yüzde 38'di.

Bir önceki ankette yüzde 31 olan gelecek üç yıl içinde ekonomik kriz yaşanmasını bekleyenlerin oranı ise bu ankette yüzde 18'e düştü.

Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor Çin dünyanın en büyük milli park sistemini kurmaya çalışıyor
Editör: İRFAN KARSLI