Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Bakanlığa göre doğrudan yabancı yatırımlar, Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44,7'lik artışla 4,74 milyar ABD dolarına yükseldi. Bakanlık bu rakamın, devam eden Kovid-19 pandemisine rağmen birleşme ve satın alma yatırımlarının artmasına bağlı olarak ilk çeyrekteki en yüksek üçüncü rakam olduğunu belirtti.

Fabrika inşa eden ve istihdam yaratan sıfırdan yatırımlar, yıl içinde yüzde 13,1 oranında düşerek ilk çeyrekte 1,63 milyar dolar olarak gerçekleşirken, birleşme ve satın alma yatırımları iki kattan fazla yükselerek 3,11 milyar dolara ulaştı. İmalat sanayindeki doğrudan yabancı yatırımlar, ilk çeyrekte geçen yıla göre yüzde 28 daraldı ancak hizmet sektöründeki doğrudan yatırımlar yüzde 57'lik artışla 4,16 milyar dolara yükseldi. Çin ve ABD'den gelen doğrudan yabancı yatırımlar ilk çeyrekte çift haneli düşüş sergilerken Avrupa Birliği'nden gelen doğrudan yatırımlar dört kattan fazla artarak 3,11 milyar dolara yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI