Spor

Güney Kore Erkek Kılıç Takımı Tokyo 2020'de olimpiyat şampiyonluğu unvanını korudu

Bir önceki olimpiyatların şampiyonu Güney Kore Erkek Kılıç Takımı, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çarşamba günkü finalde İtalya'yı yenerek unvanını korudu. Kim Jung-hwan, Oh San...

Abone Ol

Bir önceki olimpiyatların şampiyonu Güney Kore Erkek Kılıç Takımı, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çarşamba günkü finalde İtalya'yı yenerek unvanını korudu. Kim Jung-hwan, Oh Sang-uk, Gu Bon-gil ve Kim Jun-ho'dan oluşan dörtlü, İtalya'ya karşı 45-26 üstünlük sağlarken, Fransa'nın 2004 ve 2008 olimpiyatlarında aldığı üst üste iki altın madalyanın ardından erkekler kılıç takım dalında bunu başarabilen ilk ekip oldu. Kim Jung-hwan, "Londra'da kazandığımızda yeniden bir olimpiyatta yer almak için bir şansımızın daha olacağını düşünmüyorduk. Aradan dokuz yıl geçti ve takıma gelen gerçekten güçlü gençlerimiz var. Onları eğittik ve altın madalyayı aldık" dedi. Kim Jung-hwan, bir Asya takımının temsilcisi olarak eskrimde dört olimpiyat madalyası alan ilk eskrimci oldu. Kim, "Bir günü dörde bölüp aslında özgürlüğümüzden feda ederek antrenmanlarda her şeyimizi ortaya koyduk. Bu sayede altın madalya alabildik" dedi.

Güney Kore'den Kim Jun-ho zaferini kutluyor, 28 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Li Ming/Xinhua)

Finalin ikinci ayağında dünyanın bir numarası Oh Sang- uk'un Montano'yu 5-0 mağlup etmesinin ardından beşinci maçta Kim Jung-hwan İtalya'dan Aldo Montano'yu 5-1 yenip skoru 20-7'ye çıkardı. 42 yaşındaki Montano, "Bu Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını 2020'de kazandığım için son derece zordu. Bu yüzden gümüş madalya ile tamamlamaktan çok mutluyum" dedi. Almanya'yı 45-40 yenen Macaristan bronz madalya aldı. Bireysel erkekler kılıçta üçüncü olimpiyat altın madalyasını Tokyo'da alan Macaristan'dan Aron Szilagyi, "Birlikte olimpiyat madalyası alma hedefimize ulaştık. Hiç hayal kırıklığına uğramadık. Bu bronz madalya ile gurur duyuyoruz" dedi.