Dünya

Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde bomba alarmı: Öğrenciler tahliye edildi

Üniversitenin Perşembe öğleden sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Grace Ford Salvatori Binası, Sample Binası ve Wallis Annenberg Binası bir bomba tehdidi nedeniyle b...

Abone Ol

Üniversitenin Perşembe öğleden sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Grace Ford Salvatori Binası, Sample Binası ve Wallis Annenberg Binası bir bomba tehdidi nedeniyle boşaltılmaktadır" denilerek bölgeden uzak durulması istendi. USC'nin resmi Twitter hesabına göre, Los Angeles Polis Müdürlüğü ile USC Kamu Güvenliği Departmanı bölgede bir arama gerçekleştirdi. Kolluk kuvvetleri yarım saat kadar sonra, boşaltılan binaların güvenli olduğuna karar verdi ve söz konusu binalar yeniden açıldı.

2021-2022 akademik yılında USC'ye, 6.300'den fazlası Çin anakarasından olmak üzere yaklaşık 49.500 öğrenci kayıt yaptırdı. Yale, Columbia, Cornell ve Brown dahil olmak üzere ABD'nin Doğu Yakası'nda bulunan Sarmaşık Ligi (Ivy League) üniversitelerinden birçoğu da bu ay içerisinde bomba tehdidi almış ve öğrencilerden kampüs binalarını terk etmelerini istemek zorunda kalmıştı. ABD emniyet birimlerinin kontrolleri sonucu bu tehditlerin hiçbirinin gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı.