Eyalet genelinde 72.000'den fazla şimşek kaydedildi ve güneydoğunun bazı kesimleri 35 milimetre (mm) yağmur aldı. Eyalet Acil Durum Servisi'ne (SES) 24 saat içinde 1.200 yardım çağrısı yağdı. Australian Broadcasting Corporation'a (ABC) göre, Cuma sabahı itibarıyla yaklaşık 12.000 evde elektrik kesintisi sürerken, kesintinin öğleden sonraya kadar giderilmesi beklenmiyor.

Avustralya Meteoroloji Bürosu'nun (BOM) kıdemli hava tahmin uzmanlarından Vince Rowlands, dolu tanelerinin Güney Avustralya'da 2017'den beri kayıtlara geçen en büyük ölçülerde olduğunu söyledi. Rowlands, News Corp Australia'ya verdiği demeçte, "Kuzey kesimlerde gördüğümüz dolu tanelerinin büyüklüğü Adelaide bölgesinde sık gördüğümüz bir şey değil" dedi. Güney Avustralya'nın çiftçileri dolunun meyve-sebze bahçelerini ve seralarını mahvettiğini söylediler. Sektör kuruluşu AUSVEG'in baş yöneticisi Jordan Brooke-Barnett, dolunun ekinleri "yok ettiğini" söyledi.

Brooke-Barnett "Bu gerçekten çok çok kötü" dedi ve şöyle devam etti: "Her biri yüz binlerce dolar kaybeden onlarca çiftçiden bahsediyoruz." Söz konusu çiftçilerden biri olan Tenafeate Creek Bağcılık'ın sahibi Michael Costa, koronavirüs pandemisinden sonra bunun yıkıcı bir darbe olduğunu söyledi. Costa, "Tüm üzüm yetiştiricileri ve şarap üreticilerine geçmiş olsun" dedi.

'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Editör: İRFAN KARSLI