Dünya

Güney Afrikalı yetkili AfCFTA'nın getirilerinin gözle görünür olduğunu söyledi

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı İhracat Geliştirme, Teşvik ve Dış Yatırımlar Genel Direktör Yardımcısı Vekili Willem Van Der Spuy, 50'den fazla ülkenin AfCFTA'yı imzalamış olması...

Abone Ol

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı İhracat Geliştirme, Teşvik ve Dış Yatırımlar Genel Direktör Yardımcısı Vekili Willem Van Der Spuy, 50'den fazla ülkenin AfCFTA'yı imzalamış olması ve bunların 38'inin onay belgelerini tevdi ettiği gerçeğine dayanarak dikkate değer bir gelişmenin kaydedildiğini ifade etti.

Xinhua'ya konuşan Willem Van Der Spuy, bazı Afrika ülkelerinin AfCFTA aracılığıyla ticari gümrük vergilerini azaltmaya başladığını belirterek, "Gümlük vergilerinin azaltılması ve çoğunlukla menşei kurallarının müzakere edilmesiyle şimdiden bazı kazanımlara şahit olduk" dedi.

Van Der Spuy'un bu açıklamasını bu yıl 15-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Durban Afrika İçi Ticaret Fuarı 2021 (IATF2021) öncesinde yaptı. IATF2021, Afrika İhracat-İthalat Bankası (Afreximbank) ve Güney Afrika hükümeti tarafından "Afrika Kıtası Serbest Ticaret Bölgesi'nde Yeni Fırsatlar" temasıyla düzenleniyor. 10.000'den fazla ziyaretçinin ve alıcının etkinliğe katılması ve 40 milyar ABD doları değerinde ticari yatırım yapılması bekleniyor.

Van Der Spuy, IATF2021'in katılımcı ve ziyaretçilere pazar bilgilerini paylaşma ve Afrika içi ticaret ve ekonomik entegrasyonu destekleyecek fırsatlara yatırım yapma imkanı vereceğini kaydetti. Van der Spuy, AfCFTA'nın sunduğu fırsatlardan yararlanmanın işletmeler için hayati önem taşıdığını ifade etti. "Bu etkinliğin ilginç yanı, Afrika kıtasında ve uluslararası alanda alıcı ve satıcıların etkileşimde bulunabilecekleri bir pazar yeri yaratacak" diyen Van der Spuy, "Etkinlik Güney Afrikalı şirketlere, katılımcılara ve etkinlikte sergisi olan kıtanın diğer şirketlerine erişim imkanı tanıyor" diye ekledi.