Sağlık

Güney Afrikalı Doktor: Kovid-19'un Omicron varyantı ile enfekte olan hastaların çoğu hafif belirtiler gösteriyor

JOHANNESBURG, 7 Aralık (Xinhua) Yeni varyant tanısı konulan 70 hastayı tedavi eden Cootze, son iki hafta içinde çoğu hastada baş ağrısı, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı gibi h...

Abone Ol

JOHANNESBURG, 7 Aralık (Xinhua) Yeni varyant tanısı konulan 70 hastayı tedavi eden Cootze, son iki hafta içinde çoğu hastada baş ağrısı, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı gibi hafif belirtiler gördüğünü söyledi. Cootze, söz konusu belirtilerin Delta varyantından farklı olduğunu ancak bu durumun vaka sayısı arttıkça değişebileceğini söyledi. Salı günü Xinhua'ya verdiği demeçte, "Omicron farklı. Koku ve tat kaybı yok. Ayrıca bu aşamada oksijene ihtiyaç da yok.

Ama vakalar artarsa neler olabileceğini bilmiyoruz" açıklamasını yapan Cootze, "Bu varyant daha çok kaslarda etkili" diye ekledi. Cootze, aşı olmayan hastalarda yeni varyantın belirtilerinin daha kötü olduğu söyleyerek, "Aşılanmayan insanlarda şiddetli halsizlik ve diğer belirtiler oldukça yoğundu." dedi. Güney Afrika Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Pazartesi günü, Güney Afrika'da son 24 saatte 6.381 yeni Kovid-19 vakası ve hastalıkla bağlantılı 9 can kaybı olduğunu bildirdi. Güney Afrika Sağlık Bakanı Joe Phaahla, geçtiğimiz günlerde artan vakalara yeni varyantın neden olduğunu söylemişti.