Yaşam

Güney Afrika turizmi, Noel ve yılbaşı tatilinde toparlanma sinyalleri gösterdi

JOHANNESBURG, 3 Ocak (Xinhua) Durban Belediye Başkanı Mxolisi Kaunda, Pazar günü yaptığı açıklamada, kıyı kenti Durban'daki işletmelerin yüzde 80 doluluk oranına ulaşması ve N...

Abone Ol

JOHANNESBURG, 3 Ocak (Xinhua) Durban Belediye Başkanı Mxolisi Kaunda, Pazar günü yaptığı açıklamada, kıyı kenti Durban'daki işletmelerin yüzde 80 doluluk oranına ulaşması ve Noel ile yılbaşı tatilinde 200.000'den fazla ziyaretçi ağırlamasıyla birlikte Güney Afrika turizminin toparlanma sinyalleri gösterdiğini söyledi.

Güney Afrika'nın Durban kentindeki gece manzarası, 17 Ekim 2019. (Fotoğraf: Chen Cheng/Xinhua)

"Bu gelişmeye çaresizce ihtiyacımız vardı çünkü pandemi bizi derinden etkiledi ve çok sayıda insanımız işlerini kaybetti. Gelen sayıların ardından çok mutluyum. Bu, işimizi doğru yaptığımızı gösteriyor" diyen Kaunda, Noel ve yılbaşı tatilinde kasabalar ile diğer noktalardaki restoranlar ve diğer yeme mekanlarının da turistlerle dolu olduğunu kaydetti. Güney Afrika'nın sahil kenti Durban'ı sadece Noel'i kapsayan hafta sonunda 200.000'e yakın kişi ziyaret etti ve 150 milyon rand (yaklaşık 10 milyon ABD doları) civarında harcama yaptı.

Güney Afrika'nın Durban kentindeki sahilde egzersiz yapan vatandaşlar, 18 Ekim 2019. (Fotoğraf: Chen Cheng/Xinhua)

Güney Afrika hükümeti, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını geçen Perşembe kaldırmıştı.