Ekonomi

Gümrük İdaresi: Çin'in İç Moğolistan bölgesinin ana ticaret partnerleri Kuşak ve Yol ülkeleri oldu

HOHHOT, 25 Kasım (Xinhua) -- Hohhot Gümrük İdaresi Perşembe günü yaptığı açıklamayla Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ü...

Abone Ol

HOHHOT, 25 Kasım (Xinhua) -- Hohhot Gümrük İdaresi Perşembe günü yaptığı açıklamayla Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ülkelerle yaptığı ithalat ve ihracat hacminin 2014 ile Ekim 2021 arasında 478,6 milyar yuana (yaklaşık 74,9 milyar ABD doları) ulaştığını duyurdu. Bu rakam, bölgenin söz konusu dönemdeki toplam dış ticaretinin yüzde 63,1'ine karşılık geldi.

Gümrük idaresinin verilerine göre özel işletmeler, İç Moğolistan'ın dış ticaretinde baskın bir konuma sahip. Bu işletmelerin Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ülkelerle olan ithalat ve ihracat hacmi, 2014 ile Ekim 2021 arasında 412,5 milyar yuana ulaşarak bölgenin toplam hacminin yüzde 86,2'sine karşılık geldi. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerine tarım ürünleri satan İç Moğolistan, Güneydoğu Asya ülkelerineyse çelik gönderdi. Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ülkelerden ithal edilen ana ticari mallarsa kömür, bakır cevheri ve ağaç ürünleri oldu.