Dünya

'Gülümseyen yemiş' ile hayırlı işler: Lübnan'daki fıstık üreticilerinin sayısı artıyor

Lübnan'daki fıstık üretimi, yerel ve uluslararası tarım derneklerinin yardımıyla son yıllarda artışa geçti. Ülkedeki talep ise arzın çok daha üzerinde. Taze fıstığın kilosu bu...

Abone Ol

Lübnan'daki fıstık üretimi, yerel ve uluslararası tarım derneklerinin yardımıyla son yıllarda artışa geçti. Ülkedeki talep ise arzın çok daha üzerinde. Taze fıstığın kilosu bu yıl yaklaşık 6 ABD dolarına yükseldi. Bu, geçen seneye göre 1 dolar daha fazla. Yılda 800 tona yakın fıstık üreten Lübnan, yaklaşık 3 bin ton fıstığı da çoğunlukla Suriye, İran ve Türkiye'den ithal ediyor.

Lübnan'ın Hasbiya bölgesindeki bahçesinde bulunan fıstıkları kontrol eden bir çiftçi, 25 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua) Hasat öncesinde Lübnan'ın Hasbiya bölgesinde yer alan bir bahçedeki ağaçta görülen fıstıklar, 25 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua) Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta taze fıstıklar görülüyor, 28 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Liu Zongya/Xinhua) Lübnan'ın Nabetiye kentinde bulunan bir yol kenarındaki taze fıstık satıcısı, 27 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Taher Abu Hamdan/Xinhua)