Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Çin'in güneybatısında yer alan Guizhou, bir zamanlar en fazla yoksul insan nüfusuna sahip eyalet düzeyinde bölge idi. 2012 yılından bu yana 9 milyondan fazla kişi yoksulluktan kurtarıldı. Burada yoksulluktan kurtulan sıradan insanların gülen yüzlerini göreceksiniz.

Çin'in güneybatısında yer alan Guizhou eyaletine bağlı Weining ilçesinin Yulong kasabasında teleferik yerine inşa edilen bir asma köprü üzerinde yürüyen küçük bir çocuk, 11 Şubat 2019. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua)
Çin'in güneybatısında yer alan Guizhou eyaletinin Liping ilçesinde Dong etnik grubundan kadınlar, çiftçilerin geleneksel el sanatları kooperatifinde nakış işliyor, 12 Mart 2019. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua)
Çin'in güneybatısında yer alan Guizhou eyaletine bağlı Qianxi ilçesindeki Jinxiu Okulu'nda kütüphaneci Yang Shaoshu öğrencilerle birlikte bir fener yapıyor, 3 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ou Dongqu/Xinhua)
Çin'in güneybatısında yer alan Guizhou eyaletine bağlı Sinan ilçesinin Xujiaba kasabasında bir çiftçi yeni hasat ettiği kabakları gösteriyor, 12 Ağustos 2020. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI