Dünya

Güçlü soğuk dalgası Çin'i etkisi altına aldı

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi'nden (UMM) yapılan açıklamada, Anhui, Jiangxi, Zhejiang, Fujian ve Yunnan eyaletlerindeki bazı bölgelerde hava sıcaklığının 10 derece santigrata...

Abone Ol

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi'nden (UMM) yapılan açıklamada, Anhui, Jiangxi, Zhejiang, Fujian ve Yunnan eyaletlerindeki bazı bölgelerde hava sıcaklığının 10 derece santigrata kadar düşeceği kaydedildi. UMM'ye göre, soğuk dalgası Yangtze Nehri boyunca ve nehrin kuzeyine kuvvetli fırtınalar taşıyacak.

Merkez, vatandaşlara soğuk havaya ve kuvvetli rüzgarlara karşı önlemlerini almaları, trafik ve polis yetkililerine de buzlu yol şartlarına karşı tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu. Çin, renk kodlarına dayanan dört kademeli bir hava uyarı sistemine sahip. En ağır hava koşullarını kırmızı temsil ederken, onu turuncu, sarı ve mavi takip ediyor.

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin Dalian kentinde yağan yoğun kar sırasında bir polis memuru bir arabanın incelenmesine yardım ediyor, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
Çin'in kuzeyinde bulunan İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Xilinhot'ta, demiryollarının bakımını yürüten bir Çin Demiryolları Hohhot Grup Limited Şirketi işçisi, 6 Ocak 2021. İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nin iç bölümlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 40 derece santigrata kadar düşüyor. (Fotoğraf: Xinhua)
Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaletinin Shenyang kentindeki, Kovid-19 için orta dereceli risk bölgesi ilan edilen Huanggu bölgesinde bulunan bir yerleşkedeki salgın önleme ve kontrol çalışanı, 6 Ocak 2021. Shenyang, Çarşamba gününden bu yana soğuk hava dalgasının etkisi altında, kentteki hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece santigrata kadar düştü. (Fotoğraf: Yao Jianfeng/Xinhua)
Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaletinin Shenyang kentindeki Heping bölgesinde bulunan bir nükleik asit test alanı çalışanı, 6 Ocak 2021. Shenyang, Çarşamba gününden bu yana soğuk hava dalgasının etkisi altında, kentteki hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece santigrata kadar düştü. (Fotoğraf: Yang Qing/Xinhua)
Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaletinin Shenyang kentindeki Heping bölgesinde bulunan bir nükleik asit test alanı çalışanı, 6 Ocak 2021. Shenyang, Çarşamba gününden bu yana soğuk hava dalgasının etkisi altında, kentteki hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece santigrata kadar düştü. (Fotoğraf: Yang Qing/Xinhua)
Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaletinin Shenyang kentindeki Heping bölgesinde bulunan bir nükleik asit test alanında çalışan gönüllü, 6 Ocak 2021. Shenyang, Çarşamba gününden bu yana soğuk hava dalgasının etkisi altında, kentteki hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece santigrata kadar düştü. (Fotoğraf: Yang Qing/Xinhua)
Çin'in kuzeydoğusunda yer alan Liaoning eyaletinin Shenyang kentindeki Huanggu bölgesinde bulunan bir yerleşkede nöbet tutan salgın önleme ve kontrol çalışanı, 6 Ocak 2021. Shenyang, Çarşamba gününden bu yana soğuk hava dalgasının etkisi altında, kentteki hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece santigrata kadar düştü. (Fotoğraf: Yao Jianfeng/Xinhua)
Çin'in kuzeyindeki Tianjin'in Nankai bölgesinde şapkasını düzelten bir temizlik çalışanı, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)
Çin'in kuzeyindeki Tianjin'in Hedong bölgesinde çalışan bir kurye, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Sun Fanyue/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'de soğukta motosiklete binen bir kişi, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Li Xin/Xinhua)
Çin'in doğusunda yer alan Shandong eyaletindeki Rongcheng'de bulunan Shendiaoshan vahşi yaşam dünyasında karla oynayan maymunlar, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Li Xinjun/Xinhua)
Çin'in doğusunda yer alan Shandong eyaletindeki Rongcheng'de bulunan Shendiaoshan vahşi yaşam dünyasında dinlenen maymunlar, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Li Xinjun/Xinhua)
Çin'in doğusunda yer alan Shanghai'deki Shanghai Hayvanat Bahçesi'nin bakım odasında sarındığı battaniyeyle kendisini ısıtan bebek orangutan, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Zhang Jiansong/Xinhua)