GUANGZHOU, 25 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Guangdong eyaleti ile Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Topluluğu (CELAC) arasındaki ticaret hacmi, 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,5 artarak 65,5 milyar Amerikan dolarını aştı. Bu veriler, Çarşamba günü Guangdong'un Dongguan şehrinde düzenlenen Çin-CELAC Özel Sektör Forumu'nda paylaşıldı. Guangdong, özel işletmelerin aktif katılımıyla son yıllarda Latin Amerika ve Karayip ülkeleriyle dostane alışverişlerini, ekonomik ve ticari işbirliğini sürekli olarak güçlendirdi. Eyalet ve CELAC, 18 şehri kardeş şehirler olarak eşleştirirken 11 Latin Amerika ülkesi, Guangdong'un merkezi Guangzhou'da başkonsolosluklar kurdu.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı

Eyalet hükümetine göre 2022'de Guangdong'un özel ekonomisinin katma değeri 6,98 trilyon yuan (yaklaşık 989,23 milyar ABD doları), özel ekonominin toplam ithalat ve ihracat değeri ise 4,87 trilyon yuan seviyesinde gerçekleşti. Guangdong, Latin Amerika ve Karayip ülkeleriyle özel ekonomik işbirliğini derinleştirmek için üst düzey dışa açılımı kararlı bir şekilde desteklemeye ve pazar odaklı, hukuka dayalı ve uluslararası bir iş ortamı oluşturmaya devam edecek.

Editör: Şeymanur Erbay