Yurt

Görgü tanıkları: Afganistan'ın başkenti Kabil'de patlama sesi duyuldu

Xinhua'ya konuşan bölge halkından Abdul Fattah, "Dehmazang bölgesinde, 3. Polis Bölgesi'nde yerel saatle yaklaşık 07.50'de (0320 GMT) büyük bir patlama sesi duyduk ve bu ses ç...

Abone Ol

Xinhua'ya konuşan bölge halkından Abdul Fattah, "Dehmazang bölgesinde, 3. Polis Bölgesi'nde yerel saatle yaklaşık 07.50'de (0320 GMT) büyük bir patlama sesi duyduk ve bu ses çevredekiler arasında paniğe neden oldu. Patlamanın nedeni araçla bombalı saldırı olabilir" dedi.

Abdul Fattah, "Gördüğüm kadarıyla Taliban güvenlik güçleri araçlarıyla hızlı bir şekilde bölgeye geldi" dedi. Fattah, "Taliban güçlerinin Salı günü Kabil şehrinde birkaç kontrol noktası kurması ve şehrin farklı yerlerindeki ana yollardan geçen her aracı kontrol etmeleri nedeniyle yakın dönemde bir saldırı olabileceği konusunda uyarıldıklarını düşünüyorum" dedi. Taliban yetkilileri şu ana kadar haberler hakkında yorum yapmadı.

Afganistan'da güvenlik durumu, Ağustos ayının ortasında Taliban'ın yönetimi devralmasından bu yana genel olarak sakin ama belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, son haftalarda pek çok Afgan vilayetinde İslam Devleti bağlantılı militanlar tarafından, can kaybına neden olan çok sayıda bombalı saldırı düzenlendi.