Xinhua

Gönüllüler, Kovid-19'un yeniden canlanmasına karşı mücadeleyi yürekten destekliyor

JİNAN, 18 Mart (Xinhua) -- Shangdon eyaletinin Jiaozhou kentindeki yerel bir diş hastanesinde hasta bakıcılık yaparken gönüllüler arasına katılan Zhao, "Toplu test yürütüldüğü...

Abone Ol

JİNAN, 18 Mart (Xinhua) -- Shangdon eyaletinin Jiaozhou kentindeki yerel bir diş hastanesinde hasta bakıcılık yaparken gönüllüler arasına katılan Zhao, "Toplu test yürütüldüğü zamanlar en yoğun zamanlar oluyor. 2.700 kişinin yaşadığı bir mahallede numune alma prosedürlerini tekrarlarken kollarımı günde on binlerce kez ileri geri kaldırmam gerekiyor" dedi.

Çok çalışmasına rağmen Zhao, bu kritik zamanlarda doğduğu kent için bir şeyler yapmanın kendisi için bir sorumluluk olduğunu söyledi. 26 yaşındaki gönüllü, her zaman bir veya iki saat erken gelip pandemiyle mücadele malzemelerini sayıp kontrol ediyor ve daha da önemlisi nükleer asit testlerinde herhangi bir sorun çıkmaması için elektronik cihazları test ediyor.

Jiaozhou'da farklı sağlık merkezlerinden Zaho dahil olmak üzere toplam 2.300 gönüllü koronavirüs ile mücadeleye katıldı ve nükleik asit testlerinin sorunsuz yürütülmesini güvence altına almak için 1.237 ekip oluşturuldu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Shandong eyaleti Perşembe günü yerel yolla bulaşmış 61 Kovid-19 vakası bildirdi. Dinamik sıfır-Kovid yaklaşımı, ön saflardaki sağlık çalışanlarından yerel sakinlere, üniversite öğrencilerinden topluluk gönüllülerine kadar toplumun her kesimden insanlar tarafından büyük ölçüde destekleniyor.

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Tengzhou kentine bağlı Xigang kasabasındaki bir sağlık çalışanı nükleik asit testi için bir sürüntü öğneğiyle ilgileniyor, 15 Mart 2022. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Shangdong eyaletinin Laixi kentinde salgının yeniden ortaya çıkışından bu yana 60 yaşındaki kent sakini Luan Ling mutfakta çalışıyor. Diğer gönüllülerle birlikte her gün sağlık çalışanları için çok sayıda çörek ve ekmek yapıyor. Luan, "Dostlarımın ön saflarda savaşırken sıcak yemek yiyebilmesi beni çok rahatlatıyor" dedi.

Zheng Kaiwen ile Cui Lujun da Laiyang kentinde benzer işler yapıyor. Görevdeki polis memurlarına Çin mantısı dağıtmak için 19.00 ile 23.00 saatleri arasında çeşitli kontrol noktaları arasında araçlarıyla mekik dokuyorlar. Cui, "Bunlar zor zamanlar ve biz de bir şeyler yapmak istedik. Ailelerimizin desteğiyle toplam 5 bin mantı hazırladık. Ancak polislerin yemek yemeye neredeyse hiç vakitleri yok" dedi.

Yerel polis departmanından Zhang Zhiong, "Koruyucu kıyafetler giymek zorunda olduğumuzdan, bizi selamlayan veya yiyecek içecek getiren insanlarla iletişime geçmemiz uygun değil. Ancak nezaketlerinden ötürü onlara minnettarız" dedi.