Politika

Göçmen krizi sürerken Ukrayna, Belarus sınırında özel harekat başlattı

Açıklamaya göre harekat Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, Ulusal Muhafızlar, Ulusal Polis, Silahlı Kuvvetler ve diğer güvenlik birimleri ile birlikte gerçekleştiriliyor....

Abone Ol

Açıklamaya göre harekat Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, Ulusal Muhafızlar, Ulusal Polis, Silahlı Kuvvetler ve diğer güvenlik birimleri ile birlikte gerçekleştiriliyor. Açıklamada, harekat sırasında Ukraynalı yetkililerin, olası yasadışı göçmenlerin sınırdan geçme çabalarını engellemek amacıyla sınırda, sınır devriye görevlilerinin sayısını artıracağı belirtildi. Açıklamada, Ukrayna'nın "Polissya" harekatı süresince bilhassa havacılık, insansız hava araçları ve teknik gözetleme araçlarını kullanacağı kaydedildi.

Bakanlık, harekatın ayrıca ülkenin Belarus sınırı boyunca araçların ve ulaşım altyapısının güvenlik kontrollerini de hızlandıracağını belirtti. Ağustos ayından beri, çoğu Ortadoğu'daki savaşın yıktığı ülkelerden gelen ve Avrupa'ya geçmeye çalışan binlerce göçmen, Belarus ile komşu ülkeler arasındaki sınırda mahsur kalmış durumda. Ukrayna, kuzeyde Belarus ile yaklaşık 1.084 kilometrelik bir sınırı paylaşıyor.