China Youth Daily gazetesinde yayımlanan ankete yaşları 20 ila 50 arasında değişen bin 500'ü aşkın kişi katıldı. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 70'inin ebeveynleriyle seyahat etmeye istekli olduğu, yüzde 48,9'unun bu yönde planlama yaptığı ve yüzde 21'inin ise bu seyahat planlarını kesinleştirdiği ortaya çıktı.

Anketin bulgularına göre, bu istekliliğin otuzlarındaki kişiler arasında ya da başka bir ifadeyle "1980 sonrası doğmuş" nesilde en yüksek olduğu ve bu kişileri "1990 sonrası doğmuş" neslin takip ettiği belirtildi. Gazete, otuzlarında bir kadın olan Li Ran'ın, çalıştığı günlerde ebeveynleriyle fazla vakit geçiremediği için seyahatlerde ebeveynlerine eşlik etmeyi bunun bir telafisi olarak gördüğü şeklindeki sözlerine yer verdi.

Bununla birlikte Li, çok kalabalık olacağı için kendi iyilikleri adına popüler turistik mekanları tatil için tercih etmeyeceklerini söyledi. Anket katılımcıların yaklaşık yüzde 61,8'i Li'nin bu görüşünü paylaştı ve turistlerin tatil sırasında bazı bölgelere akın etmesi sonucu ortaya çıkan kalabalık ile yaşanan zorlukları seyahat planları yapmaya dair çekincelerinin başlıca sebebi olarak öne sürdü.

Mısır'da üzüm hasadı Mısır'da üzüm hasadı

Editör: İRFAN KARSLI